Hírlevél 2018 június


Kedves Kollégák!

A céges információáramlás javítása érdekében ezentúl rendszeresen belső hírlevélben tájékoztatunk Benneteket a céges aktualitásokról.
Fogadjátok nyitottsággal és érdeklődéssel az EBH-t érintő híreket!
Erdei Z. József, Búvár Attila

Közelmúltban elnyert megbízásaink:

  • Elnyertük a tatabányai ún. Tulipános Ház felújítását, melynek ünnepélyes szerződésaláírása június 1-jén volt.

A feladat az egykori Bányatiszti Kaszinó (= Tulipános Ház) felújítása. A Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás célja a jelenleg leromlott állapotban lévő műemléképület felújítása és közösségi célú hasznosítása.

A kezdetben a Magyar Általános Kőszénbánya Rt. főtisztviselőinek szórakozási és kulturális lehetőséget nyújtó egykori tisztikaszinó a felújítás után rendezvényközpontként működik tovább; esküvőknek, báloknak, konferenciáknak exkluzív helyszínt biztosító díszteremmel, étteremmel, melynek teraszáról pompás kilátás nyílik majd a közeli Május 1. park szökőkútjára.
A tervek szerint a földszinten kap helyet az eredeti kaszinó funkciót felidézni hivatott „zeneszalon” és „játékszoba”, továbbá lesznek olyan helyiségek, melyeket az aktuális igényekhez (klubrendezvények, tematikus estek, zenei programok, konferenciák) igazodva lehet hasznosítani.
A magyaros szecessziós stílusban épült, de barokkos és klasszicizáló stíluselemeket is magán hordó patinás épület a projektnek köszönhetően újra a régi fényében tündökölhet, a tervek szerint már 2019 nyarától.

építésvezető: Tóth Illés Béla
projektvezető: Vető-Boros Krisztián, László Loránd
termelés előkészítő: Takáts Anna
restaurátori munkák előkészítője: Kaszás Nóra
felelős műszaki vezető: Bereczki Botond

A projekt értéke: kb. 1,285 milliárd Ft (tartalékkeret nélküli összeg)

  • Elnyertük hazánk egyik legszebb főúri kastélyának, a Zemplénben található füzérradványi Károlyi-kastélynak a felújítási munkálatait (1-2 fotó).

Itt a fellebbezési moratórium lejárt, várjuk a szerződés aláírását a közeljövőben.

A projekt értéke: kb. 1,509 milliárd Ft (+ opció: 452 milló = 1,961 milliárd Ft-ot meghaladó összeg)

  • A Szegedi Dóm homlokzati felújítási tenderének összegzése alapján szintén elsők vagyunk, várjuk a folyamat kedvező alakulását (mivel versenytársaink a végeredményt megtámadták).

A szerződéstervezetet már megkaptuk. Reméljük, közös büszkeségünk lesz a Szegedi Dóm :- )

(A képen lévő Superbrands logó nem véletlenül van a képen, a következő hírlevélben olvashattok erről részleteket.)

projektvezető: Vető-Boros Krisztián
termelés előkészítő: Bihari Ágnes
restaurátori munkák előkészítője: Kaszás Nóra

A projekt értéke: alap 1,007 milliárd + 626 millió Ft opció = kb. 1,634 milliárd Ft

A fenti megbízások összértéke meghaladja a 3,7 milliárd Ft-ot (az opciós részekkel számolva 4, 76 milliárd), így 2018-ban is izgalmas és pörgős napjaink lesznek.

 

 

Az EBH INVEST árbevétele 2017-ben jelentősen növekedett, 6.6 milliárd Ft-ra, cégcsoport-szinten 9 milliárd Ft feletti árbevételt értünk el. A nem túl magas nyereségarányon 2016-hoz viszonyítva nem sikerült jelentősen javítanunk.

  • 2018-ban az EBH célja, hogy árbevételünk meghaladja a 10 milliárd Ft-ot (cégcsoport szinten megközelítsük a 15 milliárdot), valamint magasabb fedezeti ponttal rendelkező projekteket valósítsunk meg.
  • Vállalati szervezetfejlesztést valósítunk meg, aminek sikeressége döntő hatással van működésünkre, de a cég jövőjére nézve is. Az új szervezettel célunk, hogy a megszokott vállalkozási folyamatainkat hatékony vállalati működéssé fejlesszük, ami meghatározó jelentőséggel bír cégünk jövőjére. A kultúraváltás keretében a szervezetfejlesztéssel párhuzamosan pl. a székhelyen klub- és pihenőszobát alakítunk ki, amivel megteremtjük az alapfeltételeket a munka közben elérhető relaxációnak és a közösségi munkavégzésnek is.
  • az ERP-rendszer bevezetése és szakszerű használata kulcsfontosságú és létkérdés, ugyanis a program nagy mértékben segíti működésünk és hatékonyságunk áttekinthetőségét, valamint árazási politikánk fejlesztését. A közelmúltban számos olyan építőipari példát láttunk, melyek azt bizonyították, hogy azok az építőipari cégek, akik integrált vállalatirányítási rendszert nem tudtak bevezetni működésükben, jelentős versenyhátrányba kerültek, vagy csődbe mentek. Kérünk Mindenkit, az Eniac-rendszerére munkája során elengedhetetlen eszközként tekintsen és megfelelően használja!

 

EBHű! díj bevezetése (ejtsd: EBH-hű!): júniustól külön jutalmazzuk azokat a munkatársakat, akik területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A díj alap(m)értéke 50.000 Ft, – melyet kiemelkedő teljesítmény esetén akár meg is duplázunk – a megtisztelő EBHű! díj kíséretében adunk át.
Ki nevezhet? Bárki nevezheti kollégáját, de arra is lehetőséget adunk, hogy valaki magát jelölje a díjra.
Hogyan nevezz? A nevezés tartalmazza annak leírását (maximum 1 oldal terjedelemben), hogy kit nevezel, a nevezés milyen időszakra / feladatra / projektre vonatkozik, valamint kiemeli és röviden ismerteti a feladat erősségét és fontosságát (tehát nem feltétlenül csak termelési feladattal lehet pályázni, hanem a központban dolgozó kollégák munkáját is elismerjük). Alapvetően a munkaköri leíráson túlmutató feladatok teljesítményét, a pozitív hozzáállást, fair play viselkedést kívánjuk díjazni.
Kinek írd a nevezést?: a nevezést Tancz János részére küldd el e-mailben
Határidő: az első nevezési időszakot 2018. június 20-án zárjuk.
Értékelés: az értékelésben részt vesz: Józsi, Attila, Pauk Zsuzsa (indokolt esetben természetesen adott szakterületet vezetőjét is bevonjuk a döntésbe).
Kihirdetése: az EBHű díj kihirdetése hírlevélben, valamint személyesen történik.

Várjuk a nevezéseket június 20-ig!

A következő hírlevélben jön:

  • Hilton beszámoló
  • Szováta beszámoló
  • Új munkatársak bemutatása