EBH Hírlevél – 2019 február


Csapatépítő
Február 8-9-én tartottuk – szinte teljes munkatársi részvétellel – cégünk első, 2 egész napos csapatépítő programját.
A 2 nap alatt 6 csoportra osztva végeztünk különféle feladatokat, melyek egyrészt közelebb hozták a csapattagokat, másrészt rávilágítottak a szervezés, a vezetés és a kommunikáció fontosságára.
Az azonnali visszajelzések alapján a nagy többség végig jól érezte magát, és valóban nagyon hasznosnak és tanulságosnak találtuk az egyes feladatokat… Címszavakban emlékeztetőül a programok:

 • Csapatkiáltás, csapatzászló készítése és bemutatása
 • Kijutni a szigetre
 • Vakhangya
 • Pókháló
 • Aknamező
 • Szavak formálása testekből
 • Több a közös bennünk, mint gondolnád…
 • Lehetetlen küldetés
 • Toronyépítés
 • Bizalmi dőlés
 • Büszkeségeink (a saját életedből)

És természetesen a visszafogott éjszakai programot sem sikerült mindenkinek teljesen tartani, de a lényeg, hogy tényleg jó volt ez a 2 nap.
Bízunk benne, hogy a pozitív szakmai és emberi változások és tanulságok mindennapjaink során is megmutatkoznak.
Ne feledjétek: Ha van közös cél, amiben mindenki egyetért, akkor együttműködve, együtt többre megyünk!
Pár fotó és egy videó az alábbiakban idézi fel a két nap hangulatát.

A díj 2. körének díjátadása a napokban megvolt: Takáts Annának az oklevelet Józsi és Attila adta át, és köszönték meg lelkiismeretes munkáját. Az átadás – miközben szinte mindenki fogyókúrázik – szokásos kis sütizéssel zárult.

Az EBHű! díj 3. körében összesen öt kollégát jelöltetek: nekik szívből gratulálunk, mivel ez azt jelenti, hogy lelkiismeretes munkájukkal kiérdemelték munkatársaik elismerését.
Horog Norbert
Kaszás Nóra
Kővágó Ágnes
Tóth Zsanett
Vető-Boros Krisztián

A Tőletek kapott indoklások alapján a cégvezetés a harmadik EBHű! díjat a következő személyeknek ítélte: Kaszás Nóra és Vető-Boros Krisztián

Nóriról írtátok:

“Hosszú ideje dolgozunk együtt és mindennap lelkesen, kitartóan áll a munkához, legyen szó a legnehezebb problémákról, legnehezebb projektekről is.
Alapos, megbízható kolléga, aki precizitását, alaposságát, lelkiismeretességét mindennap bizonyítja.”

“Jobban belelátva a feladatokba és működésbe, erre a hónapra Kaszás Nórit javasolnám.
Szakmai alázatát és “hivatásszeretetét” emelném ki, amire a jövőben mindenképpen lehet és kell is építeni.
Igényes, precíz az adminisztratív feladatait tekintve, és minden egyéb feladatát is a lehető legjobban, a Vezetők érdekeit szem előtt tartva végzi el. Nagyon lelkes és elkötelezett a Cég felé.
Kedves személyiség, munkatársaival szemben figyelmes, tisztelettudó. Határozott és kitartó, egy nehézség után sem hátrál meg.
Jól tud együttműködni, igazi csapatjátékos. Pozíciójában kiemelkedő és példaértékű.”

Krisztiánról írtátok:

„Azért nevezem Krisztiánt az EBHű! díjra, mivel projektvezetőként nemcsak rendkívül nagy műszaki tudása van, de figyel a munkatársaira is.
Rendkívül fontosnak tartom az általa képviselt vezetői szemléletet, hogy figyelembe veszi, sőt meg is kérdezi a munkatársai véleményét, hogy miként fejlődhetnénk, mint egy „nagy csapat”, illetve a konfliktusok és problémák megbeszélését is preferálja. Egy jó csapat alapja egy nyitott, határozott és másokra odafigyelő vezető lehet, amit Krisztián képvisel is.
Szerintem figyelemre méltó, hogy a rengeteg (munkahelyi) elfoglaltság mellett mindezekre fordít még energiát és időt.
Nemcsak vezetőként, de emberként is példamutató személy.”

„Krisztián a szó szoros értelmében vezető, nagyon jó vezető, olyan aki:
– lelkesedést teremt
– kivívja a munkatársai tiszteletét
– dicsér és támogat
– megoldást keres az adott problémára
– csapatát összekovácsolja és fejleszti
Hosszú ideje dolgozik cégünknél, és számos projekten bizonyította odaadását, szaktudását, kitartását, mint ahogyan az aktuális projekteknél most is.”

Nórinak és Krisztiánnak ezúton is gratulálunk!
Március 7-ig várjuk az EBHű! díj következő fordulójának jelöléseit Tancz János e-mail címére, lehetőleg az előző indoklások minőségében!

 

Szentendrén folytatjuk Erdély kialakítását
A szentendrei Skanzen ún. Erdély Tájegységének megvalósítását tovább folytatjuk, a terület bekerítését és az eddigi földmunkákat követően elkészült a tájegységet körbe ölelő, kb. 1,4 kilométer hosszúságú aszfaltutat, ill. a falun belüli munkánk támogatásához makadámjellegű útburkolatrészleteket alakítottunk ki.
A tájegységen belül mindennapi feladataink során területrendezést, bozótirtást és a következő ütemekben megvalósuló épületek alapozási munkáit végezzük. A népi műemlék együttes 130 épületből áll majd, az öt vízimalomnak a faluban külön patak kerül kialakításra. A tájegység – Erdély, a Partium, Bánság és a Csángóföld összesen 103 ezer négyzetkilométeres területének – 16 legjellegzetesebb földrajzi egységét huszonegy portába sűrítve, áttelepített vagy hiteles másolatként felépülő épületekkel mutatja be. További információ ITT.

 

EBH mentor-program
A cég bővülése kapcsán folyamatosan új munkatársakkal bővülünk, akik minél gyorsabb és hatékony beépülése fontos kihívás mindannyiunk számára.
Ennek a folyamatnak a hatékonyságát egy mentor-program beindításával kívánjuk elősegíteni:
az a “régi” EBH-s dolgozó, aki egy új kolléga beilleszkedésében, feladatainak támogatásában részt vállal legalább 2 hónapig, külön anyagi elismerésben részesül.
A mentor-programba történő jelentkezésed felettesed és a HR-vezető részére kérjük jelezni.

 

Programajánló – Construma
Idén 2019. április 3-7. között kerül megrendezésre az építőipar hazai csúcsrendezvénye a Hungexpo területén.
A nagyközönség előtt zárt, ún. szakmai napok április 3-5-én lesznek: az első három napot ezúttal is a szakembereknek szóló programokkal színesítik a szervezők.
Akit érdekel a kiállítás és ki szeretne látogatni rá, jelezze részvételi igényét (megcélzott nap: április 5. péntek). Tovább infó ITT.  

 

„Mindenki hozzon még egy embert!” 
Avagy ismerőseid közül ajánlj, hozz az EBH-hoz szakembert – és ha beválik, megjutalmazunk 75 ezer Ft-tal!
Ismeretségi körödben vannak olyan jó szakemberek*, akiknek munkája cégünk számára is hasznos lenne?
Ajánld be őt az adott szakterület vezetőjének (lehetőleg egy CV / önéletrajz kíséretében), és ha beválik (a próbaidő letelte után is velünk tolja a szekeret), akkor minden egyes szakember ajánlása 75 ezer Ft-ot jelent Neked!

Az első díjazott Horváth Geri, aki Frajka Botond beajánlása kapcsán részesült az elismerésben!

*Az igazgató beosztású vezetők a „Dolgozó hoz munkatársat” program díjazásában akkor részesülhetnek, ha nem saját területükre ajánlanak munkatársat.

NE FELEDJÉTEK! Március 7-ig várjuk az EBHű! díj következő fordulójának jelöltjeit Tancz Jánosnak küldve.