Projekt neve:
A hatvani Grassalkovich-kastély felújítása
Munkavégzés helye:
3000 Hatvan, Kossuth tér 24.
Feladat:
A Grassalkovich-kastély műemlék épületének restaurátori feladatainak ellátása
Alapadatok:
5.300 m2
Kivitelezés időtartama:
2013 március - 2014 március
Megbízó:
Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum Beruházó Nonprofit Kft.

Büszkék vagyunk arra, hogy a hatvani Grassalkovich-kastélyban megvalósított Széchenyi Zsigmond Kárpátmedencei Magyar Vadászati Múzeum felújítása, melynek restaurációs fővállalkozója az EBH INVEST Kft. volt, díjazott lett az ’Építőipari Nívódíj 2015 műemlék-helyreállítás, rehabilitáció’ kategóriájában.

A restaurátori munkálatok fővállalkozója az EBH INVEST volt, szakértőink iránymutatásai alapján folytak a kastély fa, kő, fém, festési területet felölelő felújításai. Szintén a hatvani Grassalkovich-kastély a ’kiemelkedő és példamutató módon megvalósított kastély-együttes és kert helyreállításáért és újra hasznosításának elismeréseként’ 2015-ben ICOMOS-díjban is részesült.

Az ICOMOS az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete, a párizsi székhelyű Világörökség Bizottság állandó műemlékvédelmi szakértő intézménye.

 

Jung József
(Iglau, 1734 – Pest, 1808. augusztus 22.)

1763-ban Hatvanba jött s a Grassalkovich család szolgálatába lépett. 1763 körül a hatvani Grassalkovich-kastély átépítési, 1767-ben pedig az aszódi Podmaniczky-kastély bővítési munkálatait vezette. 1777-ben a szügyi volt megyeháza átépítésén dolgozott. 1773-tól kiterjedt munkásságot folytatott Pesten és vidéken egyaránt.

Nézze meg a restaurálás fotóit