Projekt neve:
Krausz Palota felújítása

A felújítási program célja, az épület korábbi pompájának visszaállítása mellett, a modern és kényelmes irodák kialakítása volt.

Cégünk a leendő irodai és kereskedelmi területeken a bontás utáni általános kiépítéseket végezte. A földszinten egy teljesen új bejáratot alakítottunk ki, valamint a belső homlokzaton restauráltuk a sgrafitto díszítést, és megújult az „Incselkedők” szobor is.

A legkorszerűbb követelményeknek megfelelő fűtési és hűtési rendszert építettünk ki az épületben, figyelembe véve a lokáció és az épület sajátosságait: a tetőszinten egy adiabatikus szárazhűtő berendezés kapott helyet, melyhez a pincében elhelyezett 4 hőszivattyú berendezés tartozik.

Ezek a berendezések, az épület kellemes klímájának megteremtéséért felelősek, a leginkább környezetbarát módon. Hasznosítják a szárazhűtő hulladékhőjét a melegvíz termelésben, valamint a belső terű helyiségekben free-cooling módon, kompresszormunka nélkül tudják temperálni a hőmérsékletet.

Központi rendszer felügyeli a gépészeti berendezéseket
Új erős és gyengeáramú hálózatot, illetve eszközöket építettünk be, továbbá kicseréltük mindkét személyfelvonót. Az azbesztpala fedést elbonttottuk, helyére igényes, a korábbihoz hasonló megjelenésű, de már korszerű és azbesztmentes pala került.

A szinteken egyedileg kialakított légkezelő berendezések kaptak helyet, melyek gondoskodnak az elhasznált levegő elszívásáról, valamint temperált, szűrt friss levegő utánpótlásról. Az elhasznált levegő hőenergiáját elsőként a légkezelő berendezések hővisszanyerő segítségével hasznosítják újra, majd ezután az egyesített elhasznált levegőt tovább hasznosítják a szárazhűtő részére is.

A teljes épületgépészeti rendszert, valamint az erős-, és gyengeáramú rendszereket egy központi épületfelügyeleti rendszer kezeli, amelyen keresztül az épület üzemeltetője mindig naprakész információkat kap, illetve gyorsan és könnyen tud a rendszerelemek beállításain, paraméterein módosítani.