Projekt neve:
Városligeti Műjégpálya épületegyüttesének rekonstrukciós kivitelezése
Munkavégzés helye:
1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Feladat:
Tereprendezés, fakivágások, növényápolás, utak, burkolatok, díszmedence építése, tó kotrása, vízlevezető árok kiépítése, gyepesítés, díszlépcső rekonstrukciója
Alapadatok:
50.000 m2
Kivitelezés időtartama:
2012 november - 2015 június
Megbízó:
Budapest Főváros Önkormányzata

Budapest egyik gyöngyszeme a műemléki védelem alatt álló Városligeti Műjégpálya. Az intézmény Európa legidősebb és legnagyobb felületű szabadtéri jégfelülete – szinte hihetetlen, de 1870-be nyitotta meg kapuit, így közel 150 esztendeje a téli mozgás és szórakozás jelképe a fővárosban.

Közép-Európában egyedülálló élményt nyújt, hogy a mozgás örömét egy világváros közepén, csodálatos műemlékek és évszázados fák árnyékában, gazdag kulturális környezetben élvezhetjük.

A Műjégpálya rekonstrukciója, a műemléki épület felújítása során megújult és kibővült a jégfelület, valamint a fogadóépületek. 2012 novembere és 2015 júniusa között több szakterületen is részt vettünk az intézmény felújításában:

1. ütemben az épületegyüttes rekonstrukciós kivitelezését, belsőépítészeti és restaurátori munkák elvégzését kiviteleztük

2. ütemben az épületkomplexum gyengeáramú szerelési munkálatait végeztük el (IT rendszer kiépítése, megfigyelőrendszer kamerahálózattal, kártyás beléptetőrendszer, tűzjelzőrendszer, kaputelefon, audio-vizuális rendszer)

3. ütemben a megnövelt jégfelületet biztosító hűtési rendszer kapacitásbővítését építettük ki. Komoly szakmai kihívást jelentett, hogy a szükséges hűtési rendszer az átlagostól messze eltérő nagyságú kiépítést igényelt, valamint a felújításon már átesett gépházban úgy kellett hűtőberendezést cserélni (nagy teljesítményű hőcserélők és tartályok beépítése), hogy a gépház jelentős részének közben érintetlenül kellett maradnia.

Nézze meg az elkészült munka fotóit