EBH Hírlevél – 2018. július


A Hotel Pacsirta ünnepélyes átadása Szovátán
Erdélyben elkészültünk egy újabb négycsillagos szálloda új részlegének építésével, felújításával.

A hotel jelentőségét a város életében jól szemlélteti, hogy a városnak eddig 2 emlékérmét adták ki: az elsőn a város jelképe, legerősebb turisztikai vonzereje, a Medve-tó, míg a másodikon a Hotel Pacsirta két új villaépülete szerepel.
A mellékelt kép az ünnepélyes átadón készült.

 

Lezárult a Hilton-projekt

A Hilton fő szerződéses részének munkálatait befejeztük, ezúton is köszönjük a projekten dolgozó kollégák megfeszített és sokszor emberfeletti munkáját. A kivitelezés során nem volt ritka a több műszakos munkavégzés, olyan is előfordult, hogy munkatársaink több alkalommal “bent aludtak”. Ráadásul az átadások folyamatosan zajlottak: ha kész voltunk egy szinttel vagy egységgel, nem lehetett nyugodtan hátradőlni, mert jött egy következő szint – az átadási nyomás folyamatos volt.

Még egyszer kiemeljük: a projekten résztvevő kollégáknak maximális tisztelettel tartozunk.
A munka zárását cégünk vezetése a projekten dolgozókkal egy ünnepi vacsora keretén belül ünnepelte és köszönte meg fáradozásaikat. Az alábbi fotók a kellemes és laza hangulatú vacsora hangulatát adják vissza, egy általunk felújított ötcsillagos, gyönyörű helyszínen a Budai Várban.

 

Az első EBHű! díjazott
Az első hírlevelünkben meghirdetett EBHű! díj pályázatára összesen 10 kollégát jelöltetek, ez a szám minden előzetes becslésünket felülmúlta.
Ezúton is köszönjük Minden jelölő indoklását és fáradozását, amivel jelöltjét indította – egyúttal nagyon hálásak vagyunk azért, hogy jelentősen sikerült „megnehezíteni” a döntnökök munkáját! ?
Az utóbbi időszakban végzett kiemelkedő munkája alapján szívből gratulálunk nekik, hiszen az utóbbi hónapokban olyan teljesítményt nyújtottak, mellyel kivívták kollégáik elismerését:
KARDOS ZSÓKA
KLENOVSZKY TAMÁS
KOVÁCS ÁGOTA
KOVÁCS GERGELY
KOVÁCS GYÖRGY
KASZÁS NÓRA
LÁSZLÓ LORÁND
TAKÁTS ANNA
TEKE ZOLTÁN
TÓTH ZSANETT

A fenti jelöltek közül az írásos indoklások alapján az 1. EBHű! díjazott:

Kardos Zsóka
„Tisztelt Bíráló Bizottság!
Az első „EBHű! díjra” nevezés alkalmával részemről mindenképp egy olyan kollégára esne a választás, akit évek hosszú ideje alatt sikerült jobban megismerni, sokat tett és dolgozik, hogy a vállalat ügyes-bajos dolgait intézze. Az első ilyen díj kiosztásánál örömteli lenne, ha olyan valaki kaphatná aki kitartó és lelkes, valamint nem utolsó szempont részemről, ha az évek is nyomnak a latban.
Tehát olyan kollégát javasolnék (most szándékosan), aki nem „termelésben”-, nem a vezetői körben és nem “egy-két napja” dolgozik a cégnél. Olyant aki mindig illemtudóan és normálisan viselkedett, közvetlenül és közvetve számomra sokat segített mindig a napi ügyek megoldásában.
Röviden jellemezve:
– mindig segítőkész volt
– sosem esett nehezére amit kértem Tőle- nem ímmel-ámmal végezte el a munkát
– mindig válaszolt a kérdéseimére
– több területen tevékenykedik – szóval a fair play viselkedés és a hű jelző mindig érvényes volt Rá.”

Szívből gratulálunk a jelölteknek és a díjazottnak is, köszönjük lelkiismeretes és áldozatos munkátokat!
Augusztus 10-ig várjuk az EBHű! díj következő fordulójának jelöltjeit Tőletek!

 

A tatabányai Tulipános Ház felújítási projektjének megkezdéséről tudósított a helyi Regio Regia lap.
A város életében kiemelt szerepet játszó épület kapcsán interjú készült Józsival, mely a lapban, ill. annak online verziójában olvasható: Regio Regia Magazin, 135. lapszám: 20-22. oldal.

projektvezető: Vető-Boros Krisztián
termelés előkészítő: Takáts Anna
restaurátori munkák előkészítője: Kaszás Nóra
építésvezető: Tóth Béla
felelős műszaki vezető: Bereczki Botond
A projekt értéke: kb. 1,285 milliárd Ft (tartalékkeret nélküli összeg).

 

A Szegedi Dóm felújításának közbeszerzési eljárását, melyet cégünk nyert meg, rendhagyó módon maga a kiíró, a Szeged-Csanádi Egyházmegye támadta meg a Közbeszerzési Döntőbíróságon (KDB), melyet váratlanul, első tárgyalási körben elfogadtak és az eljárást megsemmisítették
Több érv is amellett szól, hogy az eljárás megtámadását és felfüggesztését – súlyos eljárási hibákra hivatkozva – cégünk ne fogadja el, melynek indokai a következők:
1. A közbeszerzési tv. 143.§-a alapján ajánlatkérő maga ellen az összegzés megküldése után nem adhat be kérelmet a KDB-re, ami alapján már ennél a pontnál nyernünk kellett volna.
2. A KDB-s beadvánnyal az Egyházmegye kb. fél éves késést követett el, ráadásul az eljárás során 5 egyéb alkalommal mulasztott határidőt.
3. A KDB jelen eljárásban több súlyos eljárási hibát vétett, valamint – eddigi gyakorlatát felrúgva – az időbeliséget teljesen figyelmen kívül hagyta, ami eddig több mint 20 év alatt nem történt meg.

Fentiek tükrében cégünk jogi képviselője a Fővárosi Törvényszékre beadta az EBH INVEST jogi keresetét a KDB döntésével kapcsolatban, melyre kíváncsian várjuk független, szakmai válaszukat.

 

Az előző hírlevélben beharangozott füzérradványi Károlyi-kastély felújítására vonatkozó szerződést júliusban aláírtuk, a munka megkezdésének előkészületei már zajlanak.

projektvezető: László Loránd
termelés előkészítő: Tóth Zsanett
restaurátori munkák előkészítője: Kaszás Nóra
építésvezető: Kovács György
felelős műszaki vezető: Vető-Boros Krisztián

 

Elnyertük és már leszerződtünk az I. kerületi ECODOME irodaház (1013 Budapest, Mészáros utca 13-Pálya utca 2b) részleges belső felújítási munkálataira, melyet szintén a nyár folyamán kezdünk meg és szeptember 15-ig befejezünk.

projektvezető: Papp Péter
műszaki és termelés előkészítő: Széll Henriett
építésvezető: Frajka Botond

NE FELEDJÉTEK: augusztus 10-ig várjuk az új javaslatokat – a fentiekben ismertetett, minél alaposabb indoklással – az EBHű! díj 2. körére vonatkozóan!